Home

Навигација

Контакт

Анкета

Дали мислите дека компјутерите се доволно искористени во наставата?:

Наставни предмети

Распоред

ВРЕМЕТРАЕЊЕ НА ЧАСОВИ

ЧАС ПОДГОТВЕН ЗА ИНТЕЛ НАТПРЕВАР

Часот е одржан во подрачното училиште во населба Раклиш во рамките на О.О.У,,Никола Карев,,.

Изведен е во паралелка за комбинирана настава од II  и V одд. под раководство на одделенски наставник Ленче Накева.

Учениците од  II одд. имаат час по Запознавање на околината со наставнасодржина: Сообраќајни средства-повторување. Целна часот е утврдување на стекнатите знаења за сообраќајни средства.

Учениците од V одд. работат час по Македонски јазик со наставна содржина : ,,Каде ќе го поминам зимскиот распуст-писмено изразување. Цел на часот е проширување на знаења за убави места во татковината.

Заедничка ЦЕЛ на часот оспособување на учениците за примена на ИКТ -технологијата во наставата.

Притоа учениците работат со користење на СМПС уредите.

 

Download Link

Рекламни банери

Календар на настани

«  
  »
M T W T F S S
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
Add to calendar

Фотогалерии

Вкупно посетители

  • Досега го посетиле сајтот
  • :1259244