Home

Навигација

Контакт

Анкета

Дали мислите дека компјутерите се доволно искористени во наставата?:

Наставни предмети

Распоред

ВРЕМЕТРАЕЊЕ НА ЧАСОВИ

ЧАС ПОДГОТВЕН „ ЗА КОНКУРС - ПРИМЕРИ ОД ПРАКТИКАТА “

(Компонента за унапредување на наставата по математика и природните науки во рамките на Проектот на УСАИД  за основно образование)

Часот е одржан во VII-3 одд. ООУ„Никола Карев“ , а е реализиран од страна на предметниот наставник по математика Анита Митева Цветковски.

 

Наставна содржина е Учење преку решавање проблем за Квадрат на бином -2 наставни часа.   
Цел на првиот час е  учениците самостојно да откријат формулата за квадрат на бином и истата ја применуваат при смислување план  на проблемската ситуација.

Проблем: Изработка на идејно решение за слика на торта – Квадрат на бином.

Цел на вториот час е учениците да изработат план по нивното идејно решение и истото да   го презентираат.
Заедничка цел е воoчување на критериумите за оценување при решавање на проблемска ситуација  како и нејзина успешна примена и реализација.

 

Download Link

Рекламни банери

Календар на настани

«  
  »
M T W T F S S
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
Add to calendar

Фотогалерии

Вкупно посетители

  • Досега го посетиле сајтот
  • :1259485