Home

Навигација

Контакт

Анкета

Дали мислите дека компјутерите се доволно искористени во наставата?:

Наставни предмети

Распоред

ВРЕМЕТРАЕЊЕ НА ЧАСОВИ

Извештај од одржаниот училишен маскенбал на ден 29.12.2011 година

Радовиш, 09 јануари 2012

Неколку години наназад ООУ„Никола Карев“ организира Новогодишен маскенбал. За да се продолжи традицијата и понатаму и оваа година класните раководители на осмите одделенија се погрижија да се одржи тој маскенбал.

 

По тој повод учениците од VIII-1,VIII-2,VIII-3 и VIII-4 одд. заедно со нивните одделенски раководители подготвија Новогодишен маскенбал. Маскенбалот се одржа во фискултурната сала во училиштето. Право на учество имаа само учениците од осмите одделенија,но под услов да бидат маскирани. Учениците кои учествуваа во маскенбалот претходно сами се финансира со скромни 50,00 денари за да си обезбедат нагрди ,а воедно во придружба на класните раководители си ја украсија и салата каде се одржа маскенбалот. За музиката се погрижи директорката.

 

Сите маскирани ученици дојдоа навреме и влегоа во салата каде се одржа Новогодишниот маскенбал. Класните раководители во целост се погрижија за редот и реализацијата на забавата. По предлог на учениците жири комисијата беше составена од класните раководители:

  1. Каменита Костадинова-Атанасова - VIII-1 ;
  2. Билјана Атанасова Стојменова - VIII-2;
  3. Анита Митева Цветковски - VIII-3 и
  4. Љупчо Калајџиев - VIII-4 .

 

На маскенбалот се претставија најпрвин поединечните маки , а потоа следуваше претставувањето на групните маски.

Од поединечните маски доделивме две први места за маските по име:

  1. ДРАКУЛКА (Берин Сејфедин
  2. ЏАЏА--ЗАЗА (Бојан Зифов)

 

Групна маска прво место:

ЦЕЦА И ОГНЕНИ МОМЦИ -КЕШ,ЌЕШ

(Травијан Дончев,Леон Ангелов, Методија Трпков и Младен Ѓоргиев)

 

По доделувањето на наградите учениците уште половина час се забавуваа па сите заедно се упатија кон плоштадот на градот.

Забавата заврши во 22 часот се беше во најдобар ред. Учениците си заминаа во своите домови задоволни и весели.

 

Класни раководители:

1. Каменита Костадинова-Атанасова

2.Билјана Атанасова Стојменова

3.Анита Митева Цветковски

4.Љупчо Калајџиев

 

Слики од настанот

Рекламни банери

Календар на настани

«  
  »
M T W T F S S
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 
 
 
Add to calendar

Фотогалерии

Вкупно посетители

  • Досега го посетиле сајтот
  • :683247