Home

Навигација

Контакт

Анкета

Дали мислите дека компјутерите се доволно искористени во наставата?:

Наставни предмети

Распоред

ВРЕМЕТРАЕЊЕ НА ЧАСОВИ

Реализирана акцијата „Македонија без отпад“ 2014

Во акцијата беа вклучени 450 ученици

Реализирани активности:

  • Чистење на училишниот двор и околу училишната зграда, во централното училиште (во градот) и во подрачните училишта (во с.Прналија, с.Бучим, с.Тополница и нас.Раклиш)
  • Предавање и гледање на едукативни филмови на тема отпад и загадување од материјалите на „Зелен пакет“. После што се разви дискусија за тоа кои се последиците од загадувањето и како да се намали загадувањето.
  • Кампања за подигање на јавната свест за намалување на загадувањето и за рециклирање на отпадот. Учениците делеа флаери по улиците на нашиот град.

Искуства од спроведените активности

  • Учениците се вклучија во акцијата за чистење  на училишниот двор и околу училишната зграда.Тие чистеа посветено, со цел да престојуваат  во чиста и здрава средина и да се гордееме со нашето училиште. По завршување на  акцијата заклучивме дека чистиот училишен двор е навистина пријатен за гледање и престој .
  • После предавањета и едукативните филмови учениците активно се вклучија во дискусијата при што се заклучи дека тие се свесни за последиците од загадувањето и штетата што им ја причинува отпадот на живите организми. Исто така тие имаа интересни и креативни предлози и идеи за тоа како да се намали загадувањето .
  • Учениците поделија флаери на минувачите по улиците низ градот , истите ги земаа флаерите, ги читеаа со интерес и го пофалија потегот на младите за зголемување на свесноста кај луѓето за штетите кои ги предизвикува неразумното користење на пластичните материи и како да се однесуваме совесно кон животната средина.

во Радовиш 18.10.2014                                                         
координатор на Еко-одбор
Тања Николовска

Рекламни банери

Календар на настани

M T W T F S S
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
Add to calendar

Фотогалерии

Вкупно посетители

  • Досега го посетиле сајтот
  • :1483357