Home

Навигација

Контакт

Анкета

Дали мислите дека компјутерите се доволно искористени во наставата?:

Наставни предмети

Распоред

ВРЕМЕТРАЕЊЕ НА ЧАСОВИ

Настани

Извештај од одржаниот натпревар по англиски јазик во училиштето Јахај Кемал во Струмица

На ден 17.12.2011 год.( сабота) се одржа натпреварот по англиски јазик во училиштето Јахај Кемал во Струмица. Од нашето ООУ Никола Карев- Радовиш учествуваа 5 ученици од осмо одделение под менторство на Јулија Белушкова – наставник по англиски јазик.

Ден на дрвото, ООУ,, Никола Карев“ Радовиш

На ден 23.11.2011год. нашето училиште повторно го одбележи  Денот на дрвото вклучувајќи се во акцијата ,,Засади ја својата иднина“, или „Една фиданка едн живот“.

 

Одржан е семинар за обука на наставници за алатката GCompris

На 12 Ноември  2011 год. во О.О.У.„Крсте П. Мисирков“ – Радовиш  се одржа еднодневен семинар за обука на наставници обучувачи за користење на едукативниот софтвер GCompris наменет за одделенска настава. На овој семинар присуствуваа Маријана Стојанова и Јане Србаков.

Проект-програма: ,, Превенција од насилно однесување во училишта``

ООУ,,Никола Карев`` работи на проект-програмата за создавање на училишна клима за намалување на насилничкото однесување во училиштето.  Започна со работа по одржаниот семинар и со подршка од БРО, Алгоритам центар, во соработка со канцеларијата на УНИЦЕФ.

 

Проект на USAID за основно образование

Проектот на УСАИД за основно образование и Бирото за развој на образованието на наставниците од ООУ„Никола Карев“, Радовиш, им доделија три сертификати и тоа:

    Сертификат за успешна примена на современи приоди во наставата по математика и по природните науки во предметна настава, стекнати на обуките организирани од страна на Проектот  на УСАИД за основно образование;
    • Анита Митева Цветковски

 

Училишен хепенинг

Радовиш, 27 април 2011

По повот Патрониот празник во нашето училиште на 27. 04. 2011г. (Среда) во 17:00 часот, во спортската сала на  училиштето, за првпат се одржа Училишен хепенинг. На оваа манифестација беа изложени изработки на учениците од I одд. до V деветолетка и нивните родители.

 

Извештај за одржаниот регионален натпревар по англиски јазик

Струмица, 16 април 2011

На 16.04.2011 год. во ООУ “Никола Вапцаров”, Струмица се одржа регионален натпревар по англиски јазик. Иако бевме малку предоцна известени за датумот на одржувањето, нашето училиште сепак испрати свој учесник. Како и секоја година, правилата налагаат, право на учество да имаат само ученици од 8 одд. и тоа само по еден учесник од секое основно училиште.

Извештај од одржаната регионална смотра на младите техничари и природници

Струмица, 09 април 2011

Регионалната смотра на младите техничари и природници претставува традиционална манифестација на Клубовите на младите техничари и природници. На смотрата на младите техничари и природници се застапени 23 области од природните и техничките науки. Оваа година регионалната смотра се одржа на 09. 04. 2011г. (сабота) во Струмица. Организатор на регионалната смотра беше центарот за техничка култура – Струмица.

Kултурно-забавна манифестација Априлијада

Радовиш, 05 април 2011

По повод меѓународниот ден на шегата, на 01.04.2011 год.во О.О.У.„Никола Карев“  се одржа културно-забавна манифестација Априлијада. На оваа манифестација зедоа учество учениците од I до V одд.деветтолетка. Учениците беа многу организирани и убаво маскирани.

Државно првенство во борење

Радовиш, 25 февруари 2011

Ни беше чест и задоволство и оваа година на 25 февруари да бидеме домаќини на Државното првенство во борење за ученици-слободен стил. Во натпреварот зедоа учество околу 80 уценици од: Радовиш, Кочани, Штип, Скопје, Прилеп. Се потрудивме да бидеме добри домаќини, се разбира во рамките на нашите можности.

Рекламни банери

Календар на настани

M T W T F S S
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
Add to calendar

Фотогалерии

Вкупно посетители

  • Досега го посетиле сајтот
  • :1483332